Mindfulness voor bedrijven

MINDFULNESS IS…..

Volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, zonder te veel in beslag genomen te worden door gedachten of gevoelens. Zonder te veel stil te staan bij het verleden of te piekeren over de toekomst. Zonder negatieve ervaringen te willen vermijden of positieve ervaringen na te willen jagen.

We leven in een gehaaste wereld vol prikkels. We vragen veel van onszelf en voelen dat er veel van ons gevraagd wordt op de werkvloer of in de privésituatie. Dagelijks wordt er hard gewerkt en is er vaak geen ruimte om bewust bezig te zijn met jezelf en hoe het écht met je gaat. Je gunt je er simpelweg geen tijd voor.

Mindful zijn is bewust en gericht bezig zijn met jezelf, met de dingen die je de doet, de omstandigheden van dat moment en de mensen om je heen. Met mindfulness wordt de tijd genomen om bewust stil te staan bij het hier en nu en beter te kunnen reageren op situaties en deze ook te accepteren. Mindfulness kan leiden tot meer rust en ontspanning. Met bewustheidsoefeningen en aandachtstraining leer je met een open, nieuwsgierige houding waarnemen wat er op dat moment gebeurd. En met de juiste training en voldoende aandacht kan dit zelfs in een drukke omgeving.

Mindfulness at the workplace
Mindfulness at the workplace is een trainingsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch. In de training worden oefeningen gegeven om meer balans te vinden in werk en privé en leren deelnemers op een positieve manier om te gaan met werkdruk en diverse (stressvolle) situaties. Mindfulness kan worden ingezet bij iedere organisatie en is geschikt voor elk type medewerker.

De effecten van Mindfulness at the workplace

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat mindfulness at the workplace veel voordelen oplevert. Mindfulness draagt bij aan een gezond arbeidsmilieu, draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers, beperkt ziekteverzuim, stress en de kans op een burn-out. Mindfulness leert deelnemers onder andere

In een cursus van 6 bijeenkomsten van 1,5 uur worden technieken en oefeningen aangeleerd die meer balans in het leven brengen. De bijeenkomsten zijn in groepsverband. De groepsgrootte varieert van 6 tot 25 personen.

Voor meer informatie over de training en de kosten van mindfulness at the workplace kun je contact met ons opnemen via info@ingridsmith.nl. 

Over de trainer

Ingrid Smith heeft jarenlange ervaring opgedaan als holistisch massagetherapeute en is daarnaast gediplomeerd mindfulnesstrainer.

Ingrid heeft zich gespecialiseerd in mindfulness at the workplace. Zij heeft hiervoor een opleiding gevolgd bij gerenommeerde trainers van het Oxford Mindfulness Center die ook het programma hebben ontwikkeld. Op een heldere en doeltreffende manier leert Ingrid haar cursisten om met hoofd en hart meer in het nu te zijn. Dit geeft rust en stabiliteit.

Naast de opleiding tot massagetherapeut en mindfulnesstrainer is Ingrid geschoold in verbindende communicatie en coaching. Zo blijft zij zich ontwikkelen en hoopt ze steeds weer geïnspireerd te worden, te blijven en te zijn.

Ingrid heeft een progressieve oogaandoening en ziet nog ongeveer 2 procent. Dit heeft dit haar laten inzien dat mijmeren over dat wat was of piekeren over dat wat komt geen zin heeft.

Je leeft vandaag.

Meer informatie

Heeft u interesse in mindfulness at the workplace, of wilt u meer weten?
Neem dan contact op met Ingrid Smith via info@ingridsmith.nl