MINDFULLNESS BIJ KANKER

Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen
Geef mij de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen
Geef mij het inzicht om het verschil tussen beide te zien

Mindfulness betekend letterlijk opmerkzaamheid.
Als je mindful bent ben je op een accepterende en niet oordelende manier bewust van de huidige ervaring zoals die is.
Je bent je bewust van de gedachten en gevoelens en lichamelijke sensaties die de ervaring bij je oproept en kunt deze voor het moment accepteren zoals ze zijn.
Het vraagt van je om een situatie bewust tot je door te laten dringen en met de inzichten dan van binnenuit bewust de keuze te maken hoe er mee om te gaan.

De diagnose kanker heeft vaak grote impact en gaat gepaard met veel emoties, het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk.
De training is gericht op het zo goed mogelijk om leren gaan met de gevolgen van de ziekte kanker bijvoorbeeld, hoe om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet, angst. En hoe om te gaan met mogelijke lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid. Hoe zorg je goed voor jezelf.

De mindfulness training bestaat over het algemeen uit een 8 weekse groepstraining van 2,5 uur gegeven in een kleine groep of individueel. Dit is ook te combineren met Massage.
In de training wordt met verschillende oefenvormen gewerkt o.a. ademhalingsoefeningen, geleide meditaties, bewegingsoefeningen, aandachtsoefeningen en technieken om met gedachten patronen om te gaan.
Daarnaast is er aandacht voor de onderlinge uitwisseling van persoonlijke ervaringen van de oefeningen.
De training werkt het best als er zelf ook thuis geoefend wordt.

Ingrid heeft de specialisatie mindfulness and canser gevolgd.
Gegeven door Trish Bartley een gerenommeerde mindfulness trainster uit de U.K.. Ze heeft zelf kanker gehad en heeft een programma geschreven speciaal voor mensen met kanker.

Neem voor meer informatie mail naar

info@massageingridsmith.nl

of neem contact op via deze pagina.

https://mindfulnessingridsmith.nl/contact/